NPS BLIJFT WEG BIJ PRESENTATIE REGERINGSPROJECTEN

Stars Cup als opwarmer voor nieuw topvoetbalseizoen
september 15, 2016
‘INHEEMSEN EN MARRONS MEEST KWETSBARE GROEPEN’
september 15, 2016
Show all

NPS BLIJFT WEG BIJ PRESENTATIE REGERINGSPROJECTEN

De Nationale Partij Suriname (NPS) participeert niet in de presentaties van ontwikkelingsprojecten die de regering wil uitvoeren om de economie uit het slop te halen. Partijleider Gregory Rusland stuurde woensdag een brief naar presidentieel secretaris Clary Linger, waarin hij deelname van zijn partij afzegt.

De president is dinsdag een informatieronde begonnen, waarbij vertegenwoordigers van maatschappelijke groepen, jongerenorganisaties, vakbeweging, bedrijfslevenorganisaties en politieke partijen geïnformeerd worden over projecten die de regering voornemens is uit te voeren ter ondersteuning van haar stabilisatie en herstelprogramma.

De NPS was samen met DOE en Pertjajah Luhur voor vrijdag één uur ’s middags uitgenodigd. Vooralsnog zijn de reden voor het niet participeren van de NPS onduidelijk. Enkele weken geleden heeft deze politieke partij ook besloten niet meer deel te nemen aan consultaties van een regeringscommissie die een mogelijke herziening van het kiesstelsel voorbereidt. De NPS besloot zich terug te trekken, nadat De Nationale Assemblee een controversiële terugroepwet voor volksvertegenwoordigers had goedgekeurd.

Politieke partijen zijn onder andere van mening dat met deze wet hun positie om mensen die ze hebben voorgedragen, maar na te zijn gekozen buiten de pas lopen, uit het parlement te verwijderen is uitgehold. Voornoemde wet is volgens de oppositiepartijen pure gelegenheidswetgeving om de dissidente PL-assembleeleden Raymond Sapoen en Diepakkoemar Chitan, die de regeringsfractie ondersteunen, in De Nationale Assemblee te houden. DWT

Comments are closed.