NPS-afdelingen willen betere voorbereiding verkiezingen

10 Mobiel – Indra Moenesar – 11 november 2020
november 11, 2020
Mijnactiviteiten in waterwegen niet langer gedoogd
november 12, 2020
Show all

NPS-afdelingen willen betere voorbereiding verkiezingen

Drie afdelingen van de Nationale Partij Suriname (NPS) willen meer ruimte om zich voor te bereiden voor de verkiezingen van het Hoofd- en Congresbestuur. Dit is kenbaar gemaakt in een brief, ondertekend door de voorzitters van de afdelingen Para, Marowijne en Saramacca. De brief is dinsdag aangeboden aan het Congresbestuur van de partij. Hierin vragen de afdelingen dat de verkiezingen worden verschoven naar het eerste kwartaal in 2021. De verkiezingen zijn uitgeschreven voor zondag 13 december waarvan de sluiting van de kandidaatstelling is op 13 november. Die bekendmaking werd gepubliceerd in een krant het afgelopen weekend. Volgens Richard Slijters, voorzitter van de afdeling Para, is de procedure niet democratisch noch transparant.

Vooralsnog is er vanuit het Congresbestuur geen reactie gekomen op de brief. Het lijkt erop alsof men niet wil dat er tegenlijsten worden ingediend, zegt Slijters.

U hoorde Richard Slijters, voorzitter van de NPS-afdeling Para. Van de elf afdelingen, hebben drie een brief ondertekend, waarin hun misnoegen wordt geuit over de korte voorbereidingstijd aan hen geboden, ter voorbereiding van de verkiezingen van het Congres- en Hoofdbestuur binnen de Nationale Partij Suriname. Inmiddels heeft de voorzitter van de afdeling Marowijne zich gedistantieerd van de brief. De ondersteuning zou het gevolg zijn van een misverstand berusten.

Comments are closed.