Normalisatie vandaag weer ingegaan

EZ: Hamsteren is verboden
februari 20, 2023
Organisator ‘Pakittow’ zegt dat georganiseerde bende hem gijzelde tijdens baldadigheden
februari 20, 2023
Show all

Normalisatie vandaag weer ingegaan

Bedrijfsleven toonde zich huiverig 

Het openbaar leven in Suriname mag weer normaal voortgang vinden. Dat heeft de regering bij monde van president Chan Santokhi gezegd. De binnenstad draaide vanmorgen niet op volle toeren. De winkeliers waren huiverig en hielden de deuren nog dicht. Ook de markt is slechts mondjesmaat bezocht. 

De regering heeft in afstemming met de veiligheidsinstituten het besluit tot normalisatie genomen. Dat, om een economische stagnatie te voorkomen. Aan de winkeliers en ondernemers wordt weliswaar het beroep gedaan om geen samenscholing voor hun winkel of onderneming toe te staan.

In een persschrijven zijn bedrijven door de Vereniging Surinaams Bedrijfsleven (VSB) en de Associatie van Surinaamse Fabrikanten (ASFA) aangemaand “de nodige voorzichtigheid en alertheid te betrachten”. Volgens de bedrijvenorganisaties heeft de regering niet voldoende garanties gegeven over de veiligheid, zowel voor bedrijven als het personeel. Ze benadrukken tegelijk dat het belangrijk is voor het volk om aan eerste levensbehoeften te komen.

Comments are closed.