Nog veel hiaten in aanpak COVID-19 in Suriname

Jodenbreemarkt per direct gesloten
maart 23, 2020
Coronavirus (Covid-19):
maart 23, 2020
Show all

Nog veel hiaten in aanpak COVID-19 in Suriname

Management Team biedt verontschuldigingen aan

Er is veel commentaar op de aanpak van het COVID-19-team van de overheid met betrekking tot quarantaine. In het weekend zijn alle personen die in het Zorghotel en het Emile de la Fuente stadion waren opgevangen, naar huis gestuurd. Onder hen bevinden zich ook de passagiers die vrijdagavond op de Miami-vlucht zaten met een geïnfecteerde persoon. Het bleek dat niet alles inorde was om de mensen naar tevredenheid op te vangen, vandaar dat zij maar in thuisquarantaine zijn gestuurd. Het COVID-19 team biedt zijn verontschuldigingen aan voor alles wat tot zover is misgegaan.

Jerry Slijngaard, manager van het Nationaal Coördinatiecentrum voor Rampenbeheersing, vraagt begrip voor de situatie. Er is nog geen pasklaar antwoord op de juiste aanpak van COVID-10; niet in Suriname, maar ook niet elders in de wereld.

Jerry Slijngaard, manager van het Nationaal Coördinatiecentrum voor Rampenbeheersing. Het aantal positief gesteste personen met COVID-19 is nog steeds vijf. Tijdens de dagelijkse persconferentie van de overheid is zondag aangegeven dat de situatie van deze geïnfecteerden stabiel is.

Comments are closed.