Nog steeds geen uitbetaling subsidie aan bushouders

Sint Helenaschool van het RKBO telt 85% geslaagden
augustus 17, 2017
Districtsraad Nickerie wil inkomsten districtsfonds verhogen
augustus 17, 2017
Show all

Nog steeds geen uitbetaling subsidie aan bushouders

Minister Jerry Miranda van Openbare Werken, Transport en Communicatie beloofde de particuliere bushouders bij hun prikactie op 21 juli dat zij hun achterstallige subsidie spoedig zouden krijgen. Het geld is echter niet gestort, zegt John Mahadewsingh, voorzitter van de Particuliere Lijnbushouders Organisatie (PLO) aan De Ware Tijd.

“We moeten geld krijgen voor zes maanden, maar we krijgen mogelijk donderdag de betaling van drie maanden”, zegt de PLO-voorzitter. Eerder hadden de protesterende bushouders gezegd dat het om een achterstand van acht maanden gaat. Keer op keer hebben ze om uitbetaling gevraagd, maar doordat de overheid in gebreke blijft, wordt de achterstand groter.

De woordvoerder van de protesterende bushouders, Radjinderkoemar Jamoena, heeft vernomen dat de achterstand vanaf woensdag zou worden ingelopen, maar het is er niet van gekomen. “Ik zal nagaan wat er is gebeurd.” Mahadewsingh: “Het beste is dat de subsidie wordt afgeschaft, want dan hoeven we niet meer te wachten op het geld.” Hij zegt dit aan het ministerie te hebben medegedeeld en men staat er niet afwijzend tegenover.

De bustarieven zullen hierdoor veel hoger worden. “Misschien moet er subjectsubsidie ingevoerd worden voor arme mensen”, zegt de PLO-voorzitter. De minister was niet bereikbaar voor commentaar. Hij zei eerder tegen de redactie dat een werkgroep onder ander de subsidie van de transportsector nader zou bekijken en zal adviseren of de overheid wel of niet moet doorgaan met subsidiëren.

Comments are closed.