“Nog hoop voor morele waarden en ethiek in de Surinaamse politiek”

Dagbladen overzicht maandag 26 maart 2018
maart 26, 2018
Onthulling duikboot was weloverwogen stap zegt VHP-parlementariër Krishna Mathoera
maart 26, 2018
Show all

“Nog hoop voor morele waarden en ethiek in de Surinaamse politiek”

Nieuwbakken DOE-voorzitter Steven Alfaisie:

“Nog hoop voor morele waarden en ethiek in de Surinaamse politiek”

 

Steven Alfaisie is sinds zaterdag de voorzitter van de partij voor Democratie en Ontwikkeling in Eenheid, DOE. Alfaisie neemt het roer over van Carl Breeveld die namens de partij zitting heeft in De Nationale Assemblee (DNA). Breeveld heeft DOE twee termijnen gediend als voorzitter en de afgelopen twee verkiezingen de partij geleid naar het behalen van steeds 1 zetel. Het besluit om in 2015 regeerverantwoordelijkheid te nemen onder president Desi Bouterse ziet Breeveld als een misstap als voorzitter.

Deze erkenning getuigd volgens nieuwbakken voorzitter Alfaisi van grootheid en eerlijkheid en moet een voorbeeld zijn voor politiek Suriname. De politieke partij heeft veel schade geleden als gevolg van deelname aan het Kabinet Bouterse II en daaruit is lering getrokken meent Alfaisie. Volgens hem staan de basisprincipes van DOE qua morele waarden, ethiek en eerlijkheid ondanks de lichte deuk nog recht overeind. In aanloop naar de verkiezingen van 2020 zal het nieuw bestuur er hard tegenaan gaan om wederom het verschil uit te maken….

Want zoals de kersverse voorman het stelt: moreel verval en onethisch gedrag in de politiek lopen de spuigaten uit.

 

 

Steven Alfaisie, de nieuwe voorzitter van de partij voor Democratie en Ontwikkeling in Eenheid, DOE. Hij ziet de partij nog steeds dienen als een baken als het gaat om morele waarden, ethiek en eerlijkheid. Het deel uitmaken van het Kabinet Bouterse II heeft DOE ’s imago wat aangetast en het nieuw bestuur gaat de uitdaging aan om de schade te herstellen en sterk terug te komen bij de verkiezingen in 2020.

Comments are closed.