Nog geen toeloop voor afsluiten nieuwe zorgverzekering

Oktober uitgeroepen tot maand van de Basiszorgverzekering
oktober 8, 2014
Odo van de dag
oktober 8, 2014
Show all

Nog geen toeloop voor afsluiten nieuwe zorgverzekering

Onduidelijkheid over wet basiszorgverzekering

Er heerst bij de gemeenschap blijkbaar nog wat onduidelijkheid over de Basiszorgverzekering die bij wet op 9 oktober in werking treedt. Daar zal vanuit de overheid aan gesleuteld moeten worden, menen functionarissen van zorgverzekeraars.

De Wet Nationale Basiszorgverzekering is één van de drie sociale wetten, die op 29 augustus is aangenomen in het parlement, als onderdeel van het nationaal sociaalzekerheidsstelsel.

Wanneer de wet donderdag van kracht is, is iedereen in principe verplicht een verzekering af te sluiten of te hebben. Wie dat niet is, riskeert een boete.

Bij onder andere verzekeraar Assuria is nog geen toename te merken van personen die een verzekering afsluiten. Wel is het zo dat veel mensen, zowel werklozen en werkenden met of zonder ziektekostenregeling, juist op zoek zijn naar meer informatie over de verzekering.

De regering is zich er ook van bewust dat veel kleine bedrijven, nog niet al hun zaken in orde zullen hebben, dus zal er een overbruggingsperiode worden ingelast. Nadat de wet in werking is getreden, krijgen individuen en bedrijven tot volgend jaar de ruimte zich aan te melden. Daarna zullen er mogelijk boetes opgelegd worden, aan zij die niet verzekerd zijn of aan bedrijven die hun personeel niet  hebben verzekerd.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.