Nog geen rust over kandidatenlijst NDP-Para

Amafo lijsttrekker Paramaribo Alternatieve Combinatie
april 6, 2015
Aanhoudingen in zaak steekpartij Hermitage Mall
april 6, 2015
Show all

Nog geen rust over kandidatenlijst NDP-Para

Nu de strijd in Saramacca binnen de Nationale Democratische Partij (NDP) beslecht is, broeit het volgens Starnieuws, opnieuw in Para. Aanvankelijk was Leandra Woei de beoogd lijsttrekker. Daarna vanuit de inheemse dorpen Jennifer Vreedzaam voorgedragen. NDP-voorzitter Desi Bouterse verzuchtte zaterdag in Saramacca, dat hij opnieuw 1400 handtekeningen heeft gekregen van NDP’ers die weer een wijziging willen.

Bouterse zei dat hij blij zal zijn als 9 april voorbij is. Dan moeten de kandidatenlijsten worden ingediend. Hij merkte op dat er een stoelendans plaatsvindt rond de kandidaatstelling. Guno Pollack, voorzitter van NDP afdeling Para, zegt aan Starnieuws dat de structuren al een besluit hebben genomen. De kandidatenlijst is al rond. De mensen hebben ook al bewilligd. Op nummer 2 staat Patrick Kensenhuis en nummer drie Glenn Sapoen.

Pollack deelt mee dat een actiegroep buiten de structuren om bezig is om verwarring te stichten. Mensen zouden misleid zijn om handtekeningen te plaatsen. Van partijvoorzitter zou hij niet hebben begrepen dat er een verandering van de huidige kandidatenlijst komt. “Als mensen mobiliseren, kan ik dat ook doen, want ik ken me structuren en ik weet dat ze achter mij staan. De partij heeft geen enkele baat bij dyugu dyugu”, zou Pollack hebben gezegd aan Starnieuws. (Uit: Starnieuws)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *