Nog geen resultaat bereikt bij ’s Lands Hospitaal

Specialistische zorg AZP verstoord door acties medische staf
februari 2, 2016
Voortgezet Onderwijs op Seniorenniveau heeft nieuw schoolreglement
februari 2, 2016
Show all

Nog geen resultaat bereikt bij ’s Lands Hospitaal

De bond bij ’s Lands Hospitaal komt vandaag om 7.00 uur bijeen om de resultaten te bespreken van het gesprek dat maandagavond is gevoerd met de directie en stichtingsbestuur. Het onderhoud vond plaats in bijzijn van de voorzitter van de Centrale van Landsdienaren Organisaties (CLO), Ronald Hooghart. Bondsvoorzitter Imro Edam zegt aan Starnieuws dat er geen concrete resultaten zijn bereikt over de uitbetaling van de kledingtoelage.

Edam zegt dat de leiding van het ziekenhuis het liefst met CLO alleen wilde praten, maar daar ging Hooghart niet akkoord mee. De algemene ledenvergadering had een ultimatum gesteld aan de directie om de kledingtoelage uiterlijk 31 januari uit te betalen. Dit is niet gebeurd. De bond is maandag in actie gegaan, waarbij aan vitale onderdelen van het ziekenhuis dispensatie is verleend.

Edam merkt op dat de directie eerder gesteld had dat de instelling geen geld heeft om de kledingtoelage nu te betalen. De directie vroeg vijf maanden de tijd. De bond stelde voor drie maanden. Uiteindelijk werd medio januari afgesproken dat de uitbetaling over vier maanden zou plaatsvinden. Edam zegt dat hierna minstens twee directieleden opposanten zou hebben opgezet tegen dit voorstel. De leden raakten verhit over deze kwestie en eisten dat de kledingtoelage eind januari betaald moest worden. De bondsleden zullen vandaag bepalen wat er verder zal gebeuren, nadat er verslag is gedaan over de bespreking. STARNWS

Comments are closed.