Nog geen instructies voor Politie bij controle Rij- en Voertuigenbelasting

Van Trikt nieuwe Governor:
februari 28, 2019
Rij- en Voertuigenbelasting:
februari 28, 2019
Show all

Nog geen instructies voor Politie bij controle Rij- en Voertuigenbelasting

Korpsleiding wacht op nadere uitleg

Justitieminister Getrouw vraagt Raad van Ministers om opheldering

Meningen burgers verdeeld over bestemming belasting

 

Korpschef van politie Roberto Prade zegt aan Radio 10 dat de politie nog geen instructies heeft ontvangen over de wijze waarop de naleving van de Wet Rij- en Voertuigenbelasting moet worden gecontroleerd. Minister Stuart Getrouw van Justitie & Politie op zijn beurt zegt dat hij de wet eerst in de Raad van Ministers (RvM) woensdag wil bespreken over nog bestaande onduidelijkheden. De gemeenschap is intussen aangemaand dat 28 februari officieel de laatste betaaldag is.

Personen kwamen bij diverse betaallocaties voor vervelende verrassingen te staan. Als het systeem het niet liet afweten, dan waren er geen stickers voorradig. Dat zorgt voor ongerief en irritatie. Velen hebben gewacht tot het laatste moment om de Rij- en Voertuigenbelasting te betalen. Hoewel de meningen verdeeld zijn, is duidelijk dat de burgers de betaling toch als hun plicht zien.

 

Het verslag is van Orfeo Friperson die bij het EBS betaalpunt in Zorg en Hoop een kijkje nam. Daar trotseerden personen de felle zon om alsnog aan deze wettelijke verplichting te voldoen. De Wet Rij-en Voertuigenbelasting treedt officieel op 01 maart dit jaar in werking.

Comments are closed.