NOG GEEN GELD VOOR AANSCHAF TOYOTA PRADO JUSPOL-MINISTER

Activiteiten Medische Zending onder druk door uitblijven subsidie overheid
maart 22, 2016
POMPPRIJS ELKE WEEK NA VALUTAVEILING BEPAALD
maart 22, 2016
Show all

NOG GEEN GELD VOOR AANSCHAF TOYOTA PRADO JUSPOL-MINISTER

Er is nog geen autorisatie verleend door het ministerie van Financiën voor het aanschaffen van een auto van het merk ‘Toyota Prado’ voor Juspol-minister Jennifer van Dijk-Silos. Haar voorganger Edward Belfort zegt dat het onder de huidige financieel-economische situatie van het land niet kan dat er voor een minister een wagen wordt aangeschaft voor 61.500 US dollar.

“Wat is er gebeurd met de vijf wagens die ik op het ministerie heb achtergelaten?” vraagt Belfort zich af.  Van Dijk-Silos zegt totaal geen boodschap te hebben aan dit commentaar. “Er zijn geen wagens op het ministerie; waarom mag Belfort in zijn Prado blijven rijden die hij als minister had en ik niet”, reageert de bewindsvrouw. Volgens haar is de kwestie van het aanschaffen van het voertuig een politieke zaak geworden die andere vormen aanneemt.

“Het nieuws van de wagen is enkele minuten nadat ik van de vicepresident in een raadsvergadering de goedgekeurde missive heb gehad, meteen in de publiciteit beland. Ik rijd nog steeds in een geleende wagen van Binnenlandse Zaken. Alle andere ministers rijden in een Toyota Prado, wat dus de norm is voor bewindslieden. Ik heb navraag gedaan en begrepen dat al deze Prado’s huurvoertuigen zijn, voor een bedrag van SRD 600 per dag. Ik heb gezegd niet te zullen huren. Kopen komt voordeliger uit.”

President Desi Bouterse reageerde donderdag op een persconferentie nogal verrast, toen journalisten hem over deze kwestie informatie vroegen. Hij gaat ervan uit dat er voldoende wagens ter beschikking zijn en wilde zich beter laten informeren over deze aangelegenheid. DWTonline

Comments are closed.