Nog 200 mensen op Sint Maarten vermist

Geen nauwe samenwerking NH en Amazone Resources
september 19, 2017
Surinaams weer beïnvloed door orkanen
september 19, 2017
Show all

Nog 200 mensen op Sint Maarten vermist

Er zijn op Sint-Maarten nog altijd meer dan tweehonderd vermisten, sinds op 6 september de monsterorkaan Irma een spoor van vernieling over het eiland trok. Dat wordt bevestigd door het Rode Kruis.

Of daar ook Surinamers toe behoren, is niet bekend. “We proberen contact te krijgen met familieleden of ze al gevonden zijn. Zo niet, dan gaan we actief zoeken”, zegt woordvoerster Iris van Deinse. De lijst was volgens haar langer. “Afgelopen dagen hebben we veel mensen levend teruggevonden. Het blijkt dat ze bijvoorbeeld in afgelegen gebieden zaten zonder communicatie, of ze hebben contact gehad met hun dierbaren zonder zich af te melden. Het kan ook zijn dat ze het eiland hebben verlaten.”

Inmiddels zijn van het grotendeels door de orkaan verwoeste eiland vierduizend personen geëvacueerd, onder wie Surinamers, die zondagavond op de Johan Adolf Pengelluchthaven zijn aangekomen. Door de lucht en over zee worden inmiddels dagelijks voedsel, water en medische benodigdheden aangevoerd. Op het getroffen eiland zijn 550 Nederlandse militairen aanwezig.

Verder meldt het ministerie van Binnenlandse Zaken in Den Haag in zijn jongste verslag over de ramp dat de politie ter plekke hulp krijgt van 49 personen van de Nederlandse politie. Veertig personen van het speciale zoek- en reddingsteam bieden noodhulp en helpen brandweer en ambulances weer op poten te zetten.

Comments are closed.