Noersalim vergelijkt IMF-lening met lenen van vijfje

Spoedeisende Hulp zit met onnodig hoge werkdruk
mei 31, 2016
Regering verkoopt soevereiniteit land aan IMF’
mei 31, 2016
Show all

Noersalim vergelijkt IMF-lening met lenen van vijfje

Mike Noersalim van de Hervormings-en Vernieuwingsbeweging vergelijkt de lening bij het Internationaal Monetair Fonds (IMF) met een gewone lening van een vijfje of tientje. Hij vindt dat we niet hypocriet moeten zijn in dit land, “want wie heeft nooit in zijn leven een vijfje of tientje geleend. Wie is nooit naar de bank gegaan om een honderd te lenen. Tegenwoordig wordt zelfs beltegoed op rekening genomen.”

Noersalim vindt dat grote landen zoals Nederland zelfs recessies hebben, “laat staan een klein land als Suriname.” De huidige situatie zorgt ervoor dat we wat geld moeten lenen, om deze moeilijke periode te overbruggen. Dat is het hele IMF-verhaal Zolang je weet dat je kan werken om het geld terug te betalen, hoef je niet bang te zijn.”

Op deze manier heeft Noersalim de aanwezigen op de informatiebijeenkomst van de HVB aan de Javaweg, uitleg gegeven over de IMF-lening van US$ 478 miljoen. Noersalim, die aanzit aan als minister van Binnenlandse Zaken op voordracht van de HVB, zegt dat hij niet heeft gewacht op de politiek om verder te komen. Hij was al 20 jaar ondernemer. Maar, zegt hij, om verandering te brengen was het belangrijk om de regering te ondersteunen, met kennis en kracht. Starnws

Comments are closed.