NJP betreurt steekincindent en wijst jongeren op belang van vrede

Aanhoudingen in zaak steekpartij Hermitage Mall
april 6, 2015
Stemfies en selfies maken met en van ingekleurd stembiljet verboden
april 6, 2015
Show all

NJP betreurt steekincindent en wijst jongeren op belang van vrede

Het Nationaal Jeugd Parlement betreurt (NJP) het incident waarbij Damien Pinas (17) het liet en een tweede tiener gewond raakte, op de parkeerplaats van TBL Cinemas. Het NJP zegt dat in de media regelmatig berichten zijn over jongeren die betrokken zijn bij geweld.

“Wat drijft onze jongeren om te kiezen voor geweld in plaats van leren om samen op te trekken in vrede en harmonie, vraagt het Jeugdparlement zich af? We drijven van elkaar weg en richten ons zelf en elkaar te gronde”, merkt het NJP in een verklaring op. Vanuit het ministerie van Justitie en Politie worden in voorlichtingsprogramma’s burgers, in het bijzonder de jeugd, opgeroepen geen geweld te gebruiken. Aan ouders wordt vanuit verschillende hoeken steeds gevraagd goed op hun kinderen te passen. Het NJP merkt op dat ouders niet dagelijks 24 uur lang bij hun kinderen kunnen zijn.

“Jongeren, we zijn essentieel voor de vrede. We moeten nu gaan beseffen dat wij de beslissers zijn van de toekomst. We zijn veerkrachtig en staan midden in de gemeenschap. We zijn in staat positieve veranderingen te brengen. Als we dit onverantwoord gedrag in stand houden, zullen we gezien worden als een bedreiging voor vrede en stabiliteit in ons land. Wees voorbeeldig naar je leeftijdsgenoten toe, om in precaire situaties ze te behoeden van risicovol gedrag, waarmee ze hun toekomst op het spel zetten”. Het NJP betrekt ook de volwassen hierbij, die volgens hun jongeren moeten begeleiden voor een betere toekomst. (Uit: DWT)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *