Nigel Hasselbaink eerste speler met sportpaspoort

Taptoe-spektakel leger in verband met Srefidensi
november 14, 2019
Goudprijs op hoogste niveau in drie maanden
november 14, 2019
Show all

Nigel Hasselbaink eerste speler met sportpaspoort

Aanvaller opgenomen in Natio-selectie voor duels tegen Dominica en Nicaragua

Voetballer Nigel Hasselbaink is de eerste sporter van Surinaamse afkomst die een sportpaspoort heeft. Bondscoach Dean Gorré heeft de 28-jarige aanvaller van het Israelische Haoepel Beer Sheva, die de Nederlandse nationaliteit heeft, opgeroepen voor de duels tegen Dominica (vrijdag) en Nicaragua (maandag). De SVB maakte eerder deze week in een persbericht melding van de mogelijkheid voor voetballers die geen Surinaams paspoort hebben, om gebruik te maken van deze optie. Hasselbaink, die de eerste is, zal vrijdag tegen Dominica sowieso in actie komen, zegt Gorré.

Het sportpaspoort zal nieuwe deuren openen voor spelers van Surinaamse afkomst, zegt Gorré. Maar ook voor de voetballerij in z’n algemeenheid, is dit een doobraak.

Hasselbaink heeft dinsdag en woensdag met de overige spelers van Natio getraind. De aanvaller is goed ontvangen door zijn collega-internationals, zegt Gorré.

Bondscoach Dean Gorré. Nigel Hasselbaink doorliep de jeugdopleiding van Ajax en PSV, en speelde daarna voor onder meer  voor Go Ahead Eagles en Excelsior. Sinds het seizoen 2017-2018 voetbalt hij in Israel.

Comments are closed.