Nieuwjaarsrede president: harder werken aan uitvoering beleid

03 januari Dag van Nationale Rouw Dodental bootongeluk naar 11; nog een persoon vermist
januari 1, 2019
Felle brand legt twee panden in de as
januari 1, 2019
Show all

Nieuwjaarsrede president: harder werken aan uitvoering beleid

De regering zal in 2019 harder werken aan het uitvoeren van voorgenomen beleidsplannen. Dit zei president Desi Bouterse kort na middernacht in zijn Nieuwjaarsrede. Onderdeel daarvan is het uitbaggeren van de Surinamerivier, iets dat eigenlijk gepland stond voor 2018. Inmiddels zijn de voorbereidingen afgerond.

Bouterse zei verder dat er ook maatregelen genomen zullen worden om het milieu te beschermen. Internationaal heeft het land zich gecommitteerd aan het behoudt van 93% van het bos. Om die afspraak na te komen, zal onder anderen de houtkap worden gereguleerd.

De regering wil het voor leerlingen uit het achterland makkelijker maken om middelbaar onderwijs te volgen. Tot eind deze week hebben bedrijven de gelegenheid zich in te schrijven voor het project van de overheidsstichting ‘De Parasol’, waarbij in Para studentenwoningen worden opgezet, een project dat wordt gefinancierd door de Islamitische Ontwikkelingsbank.

Het staatshoofd wees in zijn Nieuwjaarsrede ook naar de bereikte economische stabiliteit, die mogelijkheden creëert voor lokale en internationale investeringen. Hoewel de regering ook in 2019 volgens de president de overheidsuitgaven wil beperken, zal een aantal diensten nog altijd gesubsidieerd worden.

President Desi Bouterse vannacht in zijn Nieuwjaarsrede. In onze nieuwsuitzending van morgen, reacties op de rede van het staatshoofd.

Comments are closed.