Nieuwe stroomprijs per september nog niet vastgesteld

NIEUWE RICHTLIJNEN VOOR AANPAK SOA’S
september 1, 2016
Canada bevestigt negatief reisadvies Suriname
september 1, 2016
Show all

Nieuwe stroomprijs per september nog niet vastgesteld

Deze maand zal de stroomprijs worden aangepast. Minister Regilio Dodson van Natuurlijke Hulpbronnen (NH) zegt dat er eerst een evaluatie moet plaatsvinden. Er is al een werksessie gehouden tussen het ministerie en de directie van de Energie Bedrijven Suriname (EBS). Het is nog niet duidelijk wat de nieuwe prijs wordt. vermeldt starnieuws

Minister Dodson antwoordt op een vraag van journalisten dat het alle kanten op kan gaan. “De status quo kan worden gehandhaafd, of er komt een verlaging of een verhoging,” houdt hij een ruime slag om de arm. Dodson merkt op dat de kostprijs van EBS scherp moet worden berekend. Het kostencomponent van de EBS moet worden uitgerafeld.

Er zal een advies uitgaan van NH naar de regering. De hoogte van de stroomprijs wordt door de regering bepaald, waarbij ook overleg plaatsvindt met het Internationaal Monetair Fonds (IMF). Er is afgesproken met het Fonds dat de subsidie uiterlijk 1 januari 2017 afgebouwd moet worden. Deze maand moet een deel van de subsidie worden weggewerkt.

De minister zegt dat de prijs van alle kanten wordt bekeken, waarbij ook rekening mee wordt gehouden of de gemeenschap deze kan dragen. Belangrijk is volgens Dodson dat er een zuiver basistarief van de kosten van EBS moet worden berekend. Hij benadrukt dat de regering daarom gesteld heeft dat op dit moment geen salarisverhoging kan worden gegeven aan de werknemers van de nutsbedrijven. De bewindsman legt uit dat het niet gaat om SRD 500 verhoging voor de werknemers van de EBS, maar dat dit bedrag doorwerkt in andere uitkeringen. Het bedrag moet met 2,41 worden vermenigvuldigd.

Comments are closed.