Nieuwe LO-opleiding Kantoor en Verkoop praktijken gestart

Departement Onderwijs ondergaat binnenkort naamswijziging
maart 31, 2015
Reactie Stichting Gebouwd erfgoed Suriname via Facebook
maart 31, 2015
Show all

Nieuwe LO-opleiding Kantoor en Verkoop praktijken gestart

Er is de vorige week de nieuwe LO-opleiding, Kantoor en Verkoop praktijken, opgestart. Het ging hier om de officiele launch want studenten van deze richting volgen sind januari lessen.  Minister Ashwin Adhin van Onderwijs en Volksontwikkeling riep het vorig jaar een commissie in het leven nadat hij de opdracht had gegeven de opleiding op te starten. Volgens de minister heeft de commissie in korte tijd veel werk verzet. Het is na acht jaren dat deze opleiding weer wordt gedraaid.

Uiteindelijk zijn er 85 studenten ingeschreven die de lessen actief volgen vertelt opleidingscoördinator, Ismene Krishnadatt. Met dit aantal studenten behoort deze opleiding tot één  van de grotere opleidingen bij het Instituut voor de Opleiding van Leraren (IOL).

Door de beperkte ruimte op het complex aan de Leysweg worden de lessen op drie verschillende lokaties verzorgd. Het is volgens Krishnadat de bedoeling van het ministerie dat de opleiding eenmalig wordt gehouden. Zij hoppt dat het ministerie inspeelt op de vraag.

Het is intussen al 8 jaar geleden dat voor de laatste maal een LO-opleiding Kantoor en Verkoop praktijk gedraaid is. De nieuwe opleiding start met een nieuw curiculum dat moet voorzien in de grote behoefte naar competente leraren voor de LBO opleidingen.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.