Essed en Kanhai lijnrecht tegenover elkaar na repliek OM
augustus 1, 2018
Rij- en voertuigenbelasting mogelijk per 1 januari 2019 Wettelijke basis bijna rond
augustus 2, 2018
Show all

Nieuwe impulsen in strijd hiv-besmetting

Het Ministerie van Volksgezondheid bereidt een campagne voor om een stijging van hiv-besmettingen te voorkomen. Al geruime tijd zijn de cijfers hetzelfde. De gezondheidsautoriteiten vrezen echter dat deze op termijn kunnen stijgen. Vooral tieners vormen een risicogroep. Deborah Stijnberg, het hiv-aanspreekpunt bij Volksgezondheid is voornemens om in samenwerking met het Ministerie van Onderwijs, jongeren de juiste tools aan te reiken om besmetting met seksueel overdraagbare aandoeningen te voorkomen.

Er wordt ook samengewerkt met organisaties zoals: Suriname Men United en Stichting Liefdevolle Handen, om mensen bewust te maken over de ernst van hiv. Denise Blinker, bestuurslid van Liefdevolle Handen geeft aan dat ook sekswerkers en jongeren begeleid worden.

Deborah Stijnberg, hiv-aanspreekpunt bij het Ministerie van Volksgezondheid. Suriname telt ongeveer 3000 geregistreerde personen met hiv. Jaarlijks komen ongeveer 200 gevallen bij. Het ministerie zegt dat gezocht wordt naar nieuwe impulsen om deze cijfers, alhoewel niet stijgend, verder omlaag te krijgen.

Comments are closed.