Nieuwe campagne huiselijk geweld op komst

Onderhoud Hooghart met ROGB minister Relyveld over stakend personeel vruchteloos
september 17, 2014
VN: akkoord over wederopbouw Gaza met Israël
september 17, 2014
Show all

Nieuwe campagne huiselijk geweld op komst

Het ministerie van Justitie en Politie wil een betere bewustwording over de werkwijze en de inhoud van de wet Huiselijk Geweld. Daarom komt er eind november een nieuwe campagne. Het ministerie ervaart dat de samenleving nog niet goed weet wat er in het wetsproduct staat en hoe hun recht  eruit  te halen.

De wet kan gedownload worden via de website van De Nationale Assemblee. Vanuit de leiding van het ministerie  zal een voorlichtingsprogramma starten die de ‘Taki Na Basi’-campagne van vorig jaar zal vervangen.

Het gaat in deze om een toneelstuk, waarin de verschillende facetten van huiselijk geweld binnen 45 minuten worden belicht.  Het voorlichtingstoneelstuk wordt gelanceerd tijdens de sessiedagen van activisme voor geweld tegen vrouwen, die van 25 november tot 10 december worden gehouden. Het is de bedoeling dat het stuk ook wordt opgenomen en wordt uitgezonden via de televisie. Omdat het toneelspel algemene informatie over huiselijk geweld zal bevatten, zal het ook na de sessiedagen worden vertoond

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.