Nieuw schooljaar gekenmerkt door hygiëne maatregelen en kleinere klassen

Arealen in Nickerie bedreigd door wateroverlast
september 17, 2020
september 18, 2020
Show all

Nieuw schooljaar gekenmerkt door hygiëne maatregelen en kleinere klassen

Het nieuw schooljaar dat aanvangt op 1 oktober zal worden gekenmerkt door hygiëne maatregelen, vanwege COVID-19, en met name kleinere klassen. Het laatste houdt als zodanig geen verband in met de heersende coronapandemie, aldus minister Marie Levens van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur. Tijdens een donderdag gehouden persmeeting gaf Levens aan dat al jaren erover is gesproken om het klassengemiddelde terug te brengen. De gewenste situatie zou 24 leerlingen per klas moeten zijn.

In verband met de coronasituatie zijn alle scholen schoongemaakt en er zijn hygiënische voorzieningen getroffen. De COVID-19 maatregelen zullen ten alle tijden gelden voor de leerlingen, leerkrachten alsook het ondersteunend personeel en anderen die het schoolerf betreden, zegt de bewindsvrouw. Voor alle kinderen is het dragen van een mond- en neusbedekking op school verplicht.

De leerlingen gaan ook niet meer elke dag naar school. Het gymen, de lichamelijke opvoeding, komt voor nu te vervallen. De exacte vakken en de talen zullen fysiek worden verzorgd, terwijl de leervakken op afstand zullen worden gegeven.

Voor elk niveau zullen er schema’s worden uitgewerkt voor het onderwijs op school en het afstandsonderwijs.

Minister Marie Levens van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur donderdag op een persconferentie over de start van het nieuwe schooljaar op 1 oktober. Er wordt gekeken naar het creëren van een mogelijkheid om de schoolkinderen tegemoet te komen, die de SRD5 voor een stadsrit die gevraagd zal worden, niet kunnen betalen.

Comments are closed.