Taxiland compleet op de schop met lancering Suriname Taxi Centrale
maart 29, 2014
Als Robinhood vandaag verliest is degradatie een feit
maart 29, 2014
Show all

Nieuw Nickerie ondergaat facelift

Nog meer verfraaiingsprojecten op schema

In het kader van de plannen voor de verfraaiing van Nieuw Nickerie zijn vrijdag het monumentaal gebouw van de civiel technische dienst van het ministerie van Regionale Ontwikkeling en de heringerichte parkeerplaats rond het volksplein opgeleverd. De kosten, iets meer dan 1 miljoen SRD. Met de herinrichting van de parkeerplaats krijgt het centrum van Nieuw Nickerie in een keer 128 parkeerplaatsen erbij.

De herinrichting van de parkeerplaats heeft als resultaat ook dat de lokale de omgeving ook dient als trimparcours. Niet alleen de DC van Nickerie, Wedperkash Joeloemsing, is trots op het eindresultaat in dit project. Zowel RO minister Stanley Betterson als directeur van het project decentralisatie Bas Amatali, spreken van een project dat als voorbeeld kan dienen voor de financiële decentralisatie van districten. Maar dit is slechts het begin, zegt DC want Joeloemsing, want er zijn volgens hem nog meer van zulke projecten op schema .

De districtscommissaris kijkt  nu uit naar het moment wanneer een start zal

worden gemaakt met de ontmanteling van het commissariaatsgebouw om daarvoor in de plaats een nieuw gebouw in dezelfde stijl op te zetten.

DC Joemloemsing wil nu nog met de bevolking een discussie op gang brengen over wat te doen met het marktgebouw van Nickerie dat niet voldoet aan de eisen. Dit omdat het ministerie van openbare werken een project in voorbereiding heeft voor de aanleg van een boulevard achter de markt. De twee projecten kunnen elkaar mogelijk doorkruisen waardoor een discussie nodig is om hierover te beslissen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.