Nieuw Front boycot conferentie over verzoening

Peneux laat zich niet partijpolitiek aansturen als Onderwijsdirecteur
februari 21, 2014
Talent op creatieve manier ontdekken en ontwikkelen via Mijn Revolutie Is…Jongeren TALENTEN-competitie
februari 21, 2014
Show all

Nieuw Front boycot conferentie over verzoening

De fractie van Nieuw Front (NF) zal de conferentie die de regering wil organiseren over ‘ervaringen met een nationale dialoog’ niet bijwonen. NF heeft het idee dat de regering deze conferentie wil beleggen om de waarheidscommissie die in de Amnestiewet is opgenomen, door te drukken. Dit staat in een persbericht welke de politieke combinatie donderdag heeft uitgegeven. NF stelt dat de in 2012 gewijzigde Amnestiewet in strijd is met de principes van de rechtstaat en de onafhankelijke rechtsgang. De wet is dus nietig, volgens NF. Dat betekent dat een Waarheidscommissie die in het kader van die wet zou worden opgericht, ook nietig is.

Al op 18 juni in 2013 stuurde NF een brief aan de voorzitter van De Nationale Assemblee (DNA) om de amnestiewet nietig te verklaren. Daar is nog geen reactie op ontvangen, aldus het persbericht. De boycot van NF is een reactie op een uitnodiging die de leden van NF eerder hebben ontvangen van de minister van Buitenlandse Zaken.

Daarin staat dat de regering samen met DNA en met technische assistentie van de Organisatie van Amerikaanse Staten (OAS), op 5 en 6 maart een conferentie zal houden. Volgens de uitnodiging is het onderwerp ‘Experiences on National Dialogue’ met verzoening als resultaat. Om welke verzoening het gaat, is volgens NF onduidelijk.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.