Niet verlichte oude brug gevaar voor waterverkeer

Vakbeweging pakt de draad weer op
juni 27, 2017
Hulde aan Miguel van Assen
juni 27, 2017
Show all

Niet verlichte oude brug gevaar voor waterverkeer

Door het ontbreken van waterwegmarkeringen, zoals verlichting, vormt de oude Carolinabrug een gevaar voor het waterverkeer. De brug is al enkele keren aangevaren door onder andere pontons, die zand transporteren. “Dat gebeurde al toen er verlichting was, laat staan nu er geen licht is. Botsingen kunnen fataal zijn”, zegt Humbert Belliot, eigenaar van het recreatieoord Eco Bell, te plantage Ayo waar de brug staat.

Hij zegt dat sinds er permanent stroom is het makkelijker wordt om de brug te verlichten. Al geruime tijd is er geen verlichting die moet zorgen dat de bootslieden weten waar de vaargeul is. “Er wordt nu gewoon tussen de pijlers gevaren en bij een sterke stroming kan een boot daar tegenop botsen en dat kan levensgevaarlijk worden”, zegt hij.

Belliot zegt dat hij de situatie heeft aangekaart bij districtscommissaris Armand Jurel van Para die hem heeft verwezen naar het ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicatie. Minister Jerry Miranda zegt dat de Maritieme Autoriteit Suriname (MAS) belast is met waterwegmarkeringen. Wat er verder zal gebeuren met de brug is nog niet besloten.

Lloyd Gemerts, stafmedewerker van de MAS, zegt dat er wel waterwegmarkeringen waren. “Ze worden meestal aangevaren en wanneer we nieuwe plaatsen, worden ze weer vernietigd door de boten. Dit is schering en inslag.” Hij zegt dat MAS naar het gebied zal gaan. Als er geen watermarkeringen zijn, moeten er nieuwe geplaatst worden.

Comments are closed.