‘Niet de eerste keer dat RGD meedoet aan een actie’

Brunswijk wacht op wetswijziging aanpak criminaliteit
april 21, 2017
Suriname en Amerika gaan samenwerking uitbreiden
april 21, 2017
Show all

‘Niet de eerste keer dat RGD meedoet aan een actie’

PARAMARIBO – Medewerkers van de Regionale Gezondheidsdienst (RGD) die hebben deelgenomen aan de protestacties tegen het beleid van de regering hoeven niet te vrezen dat er maatregelen tegen hen zullen worden getroffen. Dit garandeert bondsvoorzitter Robby Naarendorp.
“Het is niet de eerste keer dat de RGD meedoet aan een actie. Zodra er een actie op dit niveau is of één van de bond zelf doen de mensen mee”, onderstreept hij. De bondsvoorzitter merkt op dat het gaat om een gezamenlijke actie waarvoor de bond verantwoordelijk is. De vakorganisatie is aangesloten bij de vakcentrale C-47, een van de organisaties die het voortouw heeft bij de protestactie
De Raad van Vakcentrales in Suriname (Ravaksur) wil namelijk met deze beweging bereiken dat onder meer de onlangs aangepaste brandstofprijzen worden teruggedraaid en eist verder ook stopzetting van verarming. Er is al vijf dagen geprotesteerd; dinsdag wordt de draad weer opgepakt.
De directeur van de RGD, Edwin Noordzee, wil in dit stadium nog niet ingaan op deze kwestie. Hij zegt zelf niet mee te doen en wacht op instructies. Meer wil hij niert zeggen. Noordzee geeft sinds maart vorig jaar leiding aan de instelling.

Comments are closed.