Nickerie telt meeste zika-besmettingen

Dagbladenoverzicht 27 augustus 2016
augustus 27, 2016
Intensieve Zorg AZP beschikt over nieuwe beademingsapparaten
augustus 27, 2016
Show all

Nickerie telt meeste zika-besmettingen

Op dit moment is het district Nickerie de plaats met de meeste zika-besmettingen. Het aantal zika-gevallen is er, in vergelijking tot andere delen van ons land, in de afgelopen 2 maanden toegenomen. De directeur van het Bureau voor de Openbare Gezondheidszorg (BOG), Lesley Resida, laat zich in voorzichtige bewoordingen uit over de stijging van zika gevallen in Nickerie.

John Codrington als hoofd van het centraal laboratorium van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP) blijft pleiten voor extra alertheid bij vooral zwangere vrouwen. Ook in Nickerie waar de meeste zika-besmettingen plaatsvinden, zegt hij.

Het hoofd van het centraal laboratorium van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo zegt het onwaarschijnlijk te vinden dat het zika-virus vanuit Guayana naar ons land is overgewaaid. Zijn bevinding baseert hij op berichten van de autoriteiten daar dat voornamelijk het grensplaatsje Corivertow is gevrijwaard van het virus. Volgens BOG-directeur Lesly Resida is zijn bureau nog steeds bezig de plaatsen waar zika wordt gemeld te bespuiten. De voorlichtingsmolen blijft ook nog draaiende geeft Resida verder aan. De gezondheidswerkers wijzen mensen dagelijks op de gevaren van zika en wat gedaan moet worden om besmetting met het virus te voorkomen.

Comments are closed.