Nickerie geschikt voor opwekken windenergie

Rechters Rudge en Kuldip Singh gekozen voor OAS
juli 16, 2019
Sportverslagen – 16 juli 2019
juli 16, 2019
Show all

Nickerie geschikt voor opwekken windenergie

Leidt tot kostenbesparing

Nickerie is volgens energiedeskundige Peter Donk uitermate geschikt voor het opwekken van windenergie. Het district beschikt al over een elektriciteitsnetwerk. Er is echter ook voldoende wind aanwezig en de stroom die ermee kan worden opgewekt is geschikt voor directe afname zegt Donk aan Radio 10.

De energiewetenschapper zegt dat er al exercities zijn gedaan. Een windenergiepark van 3 megawatt die al 1 megawatt aan stroom oplevert kost volgens hem tussen de 10 en 12 US$ dollarcent per kilowatt. Vergeleken met de huidige kostprijs is dat een besparing van tussen de 10 en 8 US$ dollarcent per kilowatt.

Energiedeskundige Peter Donk. Volgens hem wordt het tijd om serieus een milieuvriendelijke vorm van stroomopwekking te overwegen. Hij is voorstander van de opzet van een windenergiepark. Nickerie lijkt daarvoor meer dan geschikt, zegt Donk. De Noordoostpassaat die over ons land beweegt brengt veel wind met zich mee en daar kunnen we van profiteren. Wetenschappers verwachten dat door de wereldwijde klimaatsveranderingen het harder en langer zal gaan waaien. Een bijgevolg waar Suriname munt uit moet slaan om een windenergie industrie op te zetten. De Global Wind Energy Council, een internationale organisatie ter promotie van windenergie, denkt dat de windenergie op zee alleen al, tegen 2030 kan groeien met 200 gigawatt. Nu bedraagt de productiecapaciteit zo een 23 gigawatt.

Comments are closed.