Nickeriaanse heldinnen in het zonnetje gezet

Magic 10 Hitlijst – 9 maart 2019
maart 9, 2019
90 seconden – 9 maart 2019
maart 9, 2019
Show all

Nickeriaanse heldinnen in het zonnetje gezet

Chander Baboelal-Sieuwmatie, Pearl Fraiser en Yvonne Amadjais-Jasman zijn vrijdag in Nickerie gehuldigd in verband me de viering van Internationale Dag van de Vrouw. De huldiging vond plaats in het centrum van stichting Sari op het Corantijdstrand. Ondervoorzitter Rita Chotoe-Santjiet zei dat alle vrouwen op hun eigen manier een heldin zijn, omdat ze de spil zijn van alle ontwikkelingen; thuis, in de buurt en in organisaties.
Districtscommissaris Nisha Kurban-Baboe zei dat het in Suriname redelijk goed gesteld is met de positie van de vrouw als wordt gelet op het opleidingsniveau. Toch ziet ze graag meer vrouwen in leidinggevende posities, en het ultieme: een vrouw als president

Ook stichting Moederhart, onder voorzitterschap van Nandenie Dinai, heeft een aantal Nickeriaanse vrouwen een mooie dag bezorgd. Donderdag kregen 28 vrouwen die slecht ter been zijn of langer kampen met een ziekte, een pakket aangeboden. Zes anderen, die er financieel heel slecht voor staan, hebben geldbedrag ontvangen. Dinai vindt dat vrouwen in alle opzichten moeten blijven ondernemen.

De Dag van de Vrouw werd in 1911 voor het eerst internationaal gevierd.

Comments are closed.