NH wil bedrijven meetrekken in gas-en olie-exploraties

90 Seconden – 15 augustus 2020
augustus 15, 2020
NPS vraagt achterban om geduld en begrip
augustus 17, 2020
Show all

NH wil bedrijven meetrekken in gas-en olie-exploraties

Vanuit het ministerie van Natuurlijke Hulpbronnen (NH) zullen de komende tijd programma’s komen die gericht zijn op het bedrijfsleven. Volgens minister David Abiamofo is het de bedoeling om bedrijven op een dusdanig niveau te krijgen dat ze kunnen meedingen om aan de vraag naar goederen en diensten te voldoen, in de verwachte boost door de gas- en olie-industrie die zich aan het ontwikkelen is.

Abiamofo zegt dat er reeds een inventarisatie heeft plaatsgevonden van bedrijven die diensten en goederen zouden kunnen leveren. Maar er moet nog veel meer gebeuren, want ook het onderwijs en het lokaal bestuur moeten erop worden afgestemd.

Minister David Abiamofo van Natuurlijk Hulpbronnen. Tijdens zijn werkbezoek aan Nickerie heeft de bewindsman ook de drinkwater- en energievoorziening onder de loep genomen. Hij komt tot de conclusie dat, op enkele kleine problemen na bij het waterproductiestation Henar, het district ten opzichte van andere districten, wat water en stroom betreft, goed is voorzien.

Comments are closed.