Newmont Suriname zoekt oplossing ontevredenheid werkers

Wederom daling actieve coronagevallen
oktober 21, 2020
Quick Response netwerk uitgebreid
oktober 21, 2020
Show all

Newmont Suriname zoekt oplossing ontevredenheid werkers

Werknemers van Newmont hebben het werl dinsdagmorgen neergelegd vanwege ontevredenheid over de salarisaanpassing die door het bedrijf werd aangekondigd. Het is nog niet duidelijk hoelang deze werkonderbreking zal duren,echter hoopt de leiding van Newmont dat de productie gauw weer kan starten. Murwin Leeflang, voorzitter van de Newmont Werknemers Organisatie, zegt aan Starnieuws dat het bedrijf om bemiddeling heeft gevraagd van het bondsbestuur nadat een loonsverhoging van 25% is afgewezen door de werkers.

Buiten de bond om heeft Newmont een voorstel gedaan voor loonaanpassing na de unificatie van de wisselkoers. Er was nog geen overeenstemming tussen de bond en het bedrijf. Leeflang zegt dat op eigen houtje het bedrijf de werkers de verhoging heeft voorgehouden. De mensen hebben meteen massaal het werk neergelegd.

De goudproducent om een reactie gevraagd, zegt waakzaam te blijven voor de economische ontwikkelingen binnen Suriname die de medewerkers en hun families raken. Newmont Suriname management werkt nauw samen met de Newmont Werknemers Organisatie en alle andere betrokkenen om duidelijke en duurzame beloningsopties te ontwikkelen.

Comments are closed.