Newmont gaat accoord met bouw Merian goudmijn

Dagbladen overzicht 30 juli
juli 30, 2014
Onafhankelijkheidsdag streefdatum voor opening nieuwe Carolina brug
juli 30, 2014
Show all

Newmont gaat accoord met bouw Merian goudmijn

De Amerikaanse mijnbouwgigant Newmont gaat de geplande Merian goudmijn in Oost-Suriname bouwen. Zo besloot de multinational gisteren. Suriname heeft een aandeel van 25% in de goudmijn, zoals eerder was overeengekomen met de onderhandelingscommissie van de regering. Het goudbedrijf had eerder aan het kabinet laten doorschemeren, wat meer tijd nodig te hebben om een besluit te nemen en uiterlijk het tweede kwartaal van dit jaar te beslissen.

In de eerste vijf jaar worden de productiekosten van het mijnen geschat tussen de US$ 750 en US$ 850 per ounce (28,3 gr). De nieuwe mijn zal naar verwachting eind 2016 in productie zijn.

De totale investering in de mijn bedraagt 900 miljoen tot één miljard dollar US$. Newmont verwacht zijn aandeel in de opzet van de mijn te financieren met zijn beschikbare liquide middelen en verwachte inkomsten.

“We hebben een efficiëntere aanpak bedacht om het Merian project te ontwikkelen, terwijl we onze leidende rol in veiligheid, technische, sociale en milieunormen handhaven”, zegt Gary Goldberg, president en Chief Executive Officer. “Dit besluit is een belangrijke mijlpaal in onze portfolio van het optimalisatie proces – we hebben bijna US$ 800 miljoen aan niet-kernactiviteiten afgestoten, om de volgende fase van lagere kosten projecten te kunnen financieren.”

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.