Negentien gedigitaliseerde Surinaamse archieven online

Thema’s Global Money Week 2015 uitgebreid
maart 2, 2015
Bedrijf wil academische outsourcing op de kaart zetten
maart 2, 2015
Show all

Negentien gedigitaliseerde Surinaamse archieven online

Er worden maandag opnieuw gedigitaliseerde Surinaamse archieven die zich in Nederland bevinden, online geplaatst. Deze komen te staan op zowel de website van het Nationaal Archief Suriname als die van het Nationaal Archief Nederland. Dit meldt het ministerie van Binnenlandse Zaken.

Het gaat onder andere om het Archief van de Gouverneur van Suriname 1951-1975 en het Archief van de Gouvernementssecretarie 1722-1828. Maat ook het Archief van de Beheerder van het Surinaams Welvaartsfonds en die van het Archief van het Gemeentebestuur van Suriname worden hierbij publiekelijk gemaakt.

Tegelijk worden van deze gedigitaliseerde archieven, de originelen naar Suriname teruggebracht. Het gaat om totaal 156,41 strekkende meters. De teruggave is in het kader van het ‘Plan van Aanpak betreffende de Teruggave van Archieven door Nederland aan Suriname’, dat in oktober 2009 door de vertegenwoordigers van de nationale archiefinstellingen van Suriname en Nederland is  ondertekend. In dit Plan zijn de afspraken voor een gefaseerde teruggave van de archieven vastgelegd.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.