Negende verdachte aanslagen Parijs aangehouden in Brussel

Smog in New Delhi bereikt recordwaarden
december 24, 2015
Amerikaanse gevechtsvliegtuigen vallen doelen aan in Afghanistan
december 24, 2015
Show all

Negende verdachte aanslagen Parijs aangehouden in Brussel

De politie in Brussel heeft een man aangehouden die wordt verdacht van betrokkenheid bij de aanslagen in Parijs op 13 november. Dat meldt persbureau Reuters donderdagochtend.

Het gaat om de 30-jarige Abdoullah C., die de Belgische nationaliteit heeft. Hij werd gearresteerd bij een huiszoeking in Brussel. C. werd dinsdag al opgepakt, maar de aanklagers hadden de arrestatie tot dusver stil gehouden om mogelijke andere medeplichtigen niet te alarmeren. Welke rol de verdachte heeft gespeeld, is nog niet duidelijk. Bekend is alleen dat deze man na de aanslagen werd gebeld door de nicht van Abdelhamid Abaaoud, het brein achter het terroristische geweld van 13 november. Ook nicht Hasna was betrokken bij de aanslagen.

Belgische media zeggen dat C. contact heeft gehad met Hasna Ait Boulahcen, de man die onderdak bood aan Abaaoud. Zowel Boulahcen als Abaaoud kwamen daags na de aanslagen om tijdens een vuurgevecht met de politie in Hasna in Saint-Denis, een voorstad van Parijs.

Met de arrestatie van dinsdag komt het aantal verdachten dat is aangehouden op negen. Afgelopen maandag werden in Brussel vijf mensen opgepakt na huiszoekingen op verschillende plekken in de stad. Alle vijf werden later op de dag weer vrijgelaten.

Comments are closed.