NEDERLANDSE ONDERWIJSBOND STEUNT BVL

Renzo Tjon A Joe in finale 100 vrij Swim Cup Eindhoven
april 8, 2016
TWK-ASSURANTIEBELASTING ONWETTIG
april 8, 2016
Show all

NEDERLANDSE ONDERWIJSBOND STEUNT BVL

De Algemene Onderwijsbond, Nederland (AOB) heeft vorige week in een brief solidariteit betuigd met de Bond van Leraren (BvL) in diens actie om een betere waardering, vermeldt De Ware Tijd online. “Een minder goede financieel-economische situatie van een land mag nooit een reden zijn om volledig voorbij te gaan aan de noden van het onderwijs; het is juist onderwijs (van goede kwaliteit) dat de sleutel vormt tot economisch herstel”, staat in de brief, ondertekend door voorzitter Liesbeth Verheggen.

Dit ‘noodzakelijke herstel’ zal volgens AOB onmogelijk worden bereikt, indien leraren en het overig onderwijspersoneel systematisch ondergewaardeerd worden. Verheggen schrijft dat er al jarenlang zo goed als niet meer wordt geïnvesteerd in onderwijs door de regering, ondanks afspraken en beloftes. Ook weet de bond dat de Surinaamse collega’s al vijf jaar geen loonsverhoging hebben gehad en dat er in deze periode ook niet meer geïnvesteerd is in scholing, training, goede leermiddelen, ict-voorzieningen en onderzoek.

“Dit kan niet anders dan negatieve gevolgen hebben voor de kwaliteit van het onderwijs, en daarmee voor de toekomst van het land.De Bond van Leraren vecht daarom voor een herwaardering van de leraar en het onderwijs”. De AOB sluit de brief af door de BvL moed en wijsheid toe te wensen met wat ze bestempelen als moeilijke, maar belangrijke strijd”. AOB noemt zich op zijn website de grootste vakbond in het Nederlandse onderwijs. De bond zegt over ongeveer 85.000 leden te hebben, terwijl er ruim 350.000 mensen werkzaam zijn in de Nederlandse onderwijssector. DWTonline

Comments are closed.