Nederlandse ambassade houdt infosessie voor stagiairs

Dagbladen overzicht – 16 februari 2019
februari 16, 2019
Brandweerbond blijft hameren op nieuwe loonreeks
februari 16, 2019
Show all

Nederlandse ambassade houdt infosessie voor stagiairs

De Nederlandse ambassade heeft op 7 februari een bijeenkomst gehouden voor een nieuwe groep stagiaires uit Nederland. Daarbij zijn ze middels presentaties geïnformeerd over Suriname. Hoewel rond die tijd ook Florence D. op de luchthaven werd aangehouden, is dat niet de aanleiding geweest, zegt ambassadewoordvoerder Pieter de Vries. Het initiatief kwam van een student uit Nederland die zelf stage loopt op de ambassade.

Florence D. werd enkele dagen na haar aanhouding vrijgelaten, nadat ze kon aantonen erin te zijn geluisd door een vriend. Zij zit inmiddels weer in Nederland. De Vries zegt dat de ambassade zich niet heeft bemoeid met de strafrechtelijke kant van de zaak.

De Vries zegt verder dat er jaarlijks tussen de vijftienhonderd en tweeduizend studenten uit Nederland stage lopen in Suriname. Problemen met stagiairs zijn er nagenoeg nooit.

De woordvoerder van de Nederlandse ambassade in Paramaribo, Pieter de Vries. Recent kwamen ook twee stagiairs in de problemen door het kopen van een plant op straat. Ook voor hen liep de zaak met een sisser af.

Comments are closed.