NDP wil sluiten gelederen

VHP bereid met NDP te praten maar maakt zich klaar voor oppositiebanken
juni 9, 2015
De Teleg 10 Mobiel Met Marlene Cabenda
juni 9, 2015
Show all

NDP wil sluiten gelederen

Nu de verkiezingen achter de rug zijn is de NDP van oordeel dat de gelederen gesloten moeten worden. Politici kunnen volgens de partij een voorbeeld nemen aan “het overgrote deel van de stemgerechtigden die de uitslag al geaccepteerd hebben en nu uitkijken naar de formering van de regering”. Zo laat de NDP weten in een persbericht.

De partij voert momenteel oriënterende gesprekken met mogelijke coalitiepartners. Gehoopt wordt dat de keuze voor eventuele partners zal afhangen van de mate waarin zij bereidt zijn zich achter de ontwikkelingsvisie van de NDP te scharen. Een inclusieve, sociaal-rechtvaardige samenleving waarin iedereen zich vertegenwoordigd kan voelen, is het streven van de partij.

Gesteld wordt dat de NDP bij de verkiezingen van 25 mei op drie gebieden een nationale doorbraak heeft gemaakt. Landelijk vergaarde de partij meer dan 45 procent van de uitgebrachte stemmen en breekt Suriname zo “met een verleden van etnische politiekvoering”. “Voor het eerst heeft de kiezer in Suriname zo massaal gekozen voor een multi-etnische partij”, wordt gesteld.

Daarnaast is de NDP de enige partij die in alle kiesdistricten zetels heeft weten te behalen en zo volgens de organisatie landelijk regeermandaat heeft gekregen. Verder wordt het als een prestatie ervaren dat een zittende regeringspartij in zetels is vooruitgegaan. “De NDP is ten opzichte van 2010 met 37 procent gegroeid naar 26 zetels volgens de nog officieuze tellingen”. Met acht gekozen vrouwen levert de partij ook de meeste vrouwelijke assembleeleden in het nieuwe parlement.

Comments are closed.