NDP-manifestatie geen aantasting rechtstaat

Regering belooft vandaag meer duidelijk over positie van Trikt als governor Centrale Bank
januari 14, 2020
Onderwijsministerie stuurt wiskunde- en natuurkundeleerkrachten naar Marowijne
januari 14, 2020
Show all

NDP-manifestatie geen aantasting rechtstaat

Minister Stuart Getrouw van Justitie en Politie vindt de door de NDP aangekondigde manifestatie, ter ondersteuning van partijleider Desi Bouterse, geen aantasting van de rechtsstaat, dan wel intimidatie van de rechterlijke macht. Tijdens de afgelopen kadermeeting van de Nationale Democratische Partij is de achterban opgeroepen om op 22 januari Bouterse en masse te begeleiden naar de Krijgsraad.

Getrouw zegt dat er afdoende veiligheidsmaatregelen getroffen zullen worden.

Er is door de advocaat van Bouterse, Irvin Kanhai, verzet aangetekend tegen het vonnis van 20 jaar cel in de afgeronde 8 decemberrechtszaak. Gedurende het gehele rechtsproces heeft Bouterse zich niet vertoond in de rechtszaal. Middels een dagvaarding is hem opgedragen op 22 januari in persoon te verschijnen voor de rechtbank. Gebeurt dit niet, dan vervalt het verzet en blijft het vonnis staan. Daar kan hij nog wel tegen in hoger beroep.

De oproep van de NDP aan volgelingen om ook mee te gaan naar de zitting is bij onder meer de oppositionele politieke partijen en delen van de vakbeweging niet in goede aarde gevallen en die roepen de samenleving dan ook op de rust te bewaren.

Comments are closed.