NDP-jongeren staan stil bij idealen Republiek Suriname

Platform roept 25 november uit tot Diasporadag
november 25, 2013
VHP bij 38 jaar Srefidensi: regering moet toekomst natie veiligstellen
november 25, 2013
Show all

NDP-jongeren staan stil bij idealen Republiek Suriname

Aan de vooravond van de 38ste herdenking en viering van onze staatskundige onafhankelijkheid, staan wij jongeren van de NDP, stil bij de idealen van onafhankelijkheid. Door durf, visie en daadkracht hebben wij met vallen en opstaan de uitdagingen van een jonge republiek getrotseerd. Wij zijn bijzondere dankbaarheid verschuldigd aan de voorvechters van onze onafhankelijkheid in 1975. Een fundamentele voorwaarde binnen de visie van onafhankelijkheid van een natie is, dat wij als natie, met name de jongeren ons laten ontwikkelen en opleiden om de nationale potentie maximaal te ontwikkelen. Datgene dat door onze voorgangers niet is gerealiseerd, moet daarom een inspiratiebron en fundament voor de toekomstige natie vormen voor verdere ontwikkelingen.

Wanneer wij onze blikken richten op het heden en de toekomst dan zien wij de volgende ontwikkelingen: Suriname zet als jonge onafhankelijke natie belangrijke zelfstandige stappen vooruit op regionaal en internationaal niveau. Wij memoreren in deze ons leiderschap en betrokkenheid binnen de Unasur, Caricom en de verschillende bilaterale banden die wij met grote naties onderhouden. Suriname maakt nu bijzondere ontwikkelingen en groei door binnen de agrarische, mijnbouw en educatiesector. In dit kader memoreren wij de opzet van de cassavefabriek, de bouw van de nieuwe raffinaderij en het ethanol project van Staatsolie, de opzet van de steenslag productiebedrijf van NV Grassalco en de ontwikkelingen binnen de goudsector. Daarnaast het naschoolse vormingsproject. Wij moeten deze ontwikkelingen koesteren en ons gezamenlijk inzetten om deze groei ten volle te benutten. Suriname stimuleert, motiveert en betrekt jongeren bij de ontwikkelingsvisie van het land, de regio en daar buiten. Suriname investeert in talent-, kunst en cultuurontwikkeling en sport.
Een ander belangrijk aspect bij de viering en herdenking van onze onafhankelijkheid, waaraan wij van NDP aandacht aan willen schenken is het tonen van respect voor onze nationale symbolen. Een erfenis van onze onafhankelijkheid in 1975 is het hebben van nationale symbolen waar onder onze vlag, het wapen van Suriname en ons volkslied die wij ook na 38 jaar in ere moeten blijven houden. Wij willen alle beroepsopvoeders motiveren om bij het vormen en opvoeden van onze jonge natie dit nadrukkelijk aan hen mee te geven. Wij dienen eerbied en respect te tonen voor onze vlag, het wapen en het volkslied. Wij doen een beroep op onze natie om nog meer liefde te tonen voor de natie en de handen in mekaar te slaan en ons in te zetten om ons land tot grote hoogtes te tillen. Laten we koesteren wat wij gezamenlijk hebben opgebouwd. Want wij zijn zelf de bewakers van onze waardigheid en trots.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.