NDP-fractieleider Misiekaba vraagt aan regering: “Stop voedselpakketprogramma niet”

Dagbladen overzicht vrijdag 28 juli 2017
juli 28, 2017
10 Mobiel – Humphrey Bendt – 27 Juli ’17
juli 28, 2017
Show all

NDP-fractieleider Misiekaba vraagt aan regering: “Stop voedselpakketprogramma niet”

NDP-fractieleider André Misiekaba pleit voor een definitie van de sociale groep die in aanmerking komt voor een subsidie. Volgens de NDP-er hebben sommigen binnen de groep van minderbedeelden meer aan voedselpakketten. De kwestie van het toekennen van subjectsubsidie kwam donderdag in het parlement weer aan de orde. Vooral ABOP-parlementariër Marinus Bee hamert erop dat sociaal zwakkeren meer baat hebben bij een financiële injectie dan bij het voorzien worden van hulp in de vorm van goederenpakketten.

Volgens het cijfermateriaal dat Financiënminister Hoefdraad heeft doorgespeeld aan De Nationale Assemblee (DNA) zijn de staatsuitgaven van SRD 8,1 miljard gestegen naar 8,6 SRD miljard. De uitbetaling van subsidie neemt ook een grote hap eruit.

NDP-fractieleider André Misiekaba. Hij bepleit de voortgang van het voedselpakkettenproject. Bee stelt dat een definitie op zijn plaats is. Maar naar het voorbeeld van Frans-Guyana heeft een financiële uitkering ook hier kans van slagen zolang er een controlemechanisme is zegt de ABOP-parlementariër.

Een samenvatting van de uitwisseling tussen NDP-fractieleider André Misiekaba en ABOP-assembleelid Marinus Bee donderdag in De Nationale Assemblee, over hun visies met betrekking tot de aard van de subsidie aan de groep sociaal zwakkeren in het land.

Comments are closed.