NDP en BEP willen vergadering over New Surfin NV

Richtsnoer – 8 tot 10 februari 2021
februari 8, 2021
Rechtstreekse vluchten American Airlines vanaf juli
februari 9, 2021
Show all

NDP en BEP willen vergadering over New Surfin NV

ABOP, NPS en PL interpelleren regering

De fracties van de NDP en de BEP willen een vergadering over de oprichting van de naamloze vennootschap New Surfin. Het bedrijf, dat moeten dienen als investeringsmaatschappij, is opgericht door Viren Ajodhia, adviseur op het ministerie van Financiën. De registeraccountant Radjen Pahladsingh is benoemd tot directeur, terwijl de ministers Armand Achaibersing van Financiën en Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken zijn benoemd in de Raad van Commissarissen, samen met de ondernemer Sarwankoemar Badjalala, die adviseur is van de president.

Inmiddels hebben de coalitiepartijen NPS en ABOP de regering geïnterpelleerd over de oprichting van New Surfin NV. De partijen vragen de regering op de meest korte termijn om opheldering over de oprichting, de doelen en intenties van de investeringsmaatschappij, zegt Patricia Etnel van de NPS.

Voor Rabin Parmessar (NDP) is een interpellatie niet voldoende. Er is volgens de fracties van de NDP en BEP is er in het geval van de ministers sprake van belangenverstrengeling. En dat dient diepgaand te worden besproken, zegt Parmessar. 

De ministers Achaibersing en Ramdin hebben tegenover Starnieuws en ABC gesteld dat er niks mis is met de wijze waarop investeringsmaatschappij New Surfin NV is opgericht en de rol die zij daarin vervullen als commissaris.

Comments are closed.