Amerika verstrekt wederom subsidies in strijd tegen HIV/AIDS
september 20, 2017
Politie stuit op mogelijk georganiseerde bende
september 20, 2017
Show all

NCCR haalt 46 slachtoffers orkaan Irma op

Helft is Surinamer, rest gaat naar ander Caribisch land

Hoewel ongeveer 111 personen op Sint Maarten te kennen te gaven terug te willen naar Suriname, is daar uiteindelijk niet veel van terecht gekomen. Er kwamen zo een 46 personen terug, waarvan de helft een andere dan de Surinaamse nationaliteit heeft. Voor het Nationaal Coördinatie Centrum voor Rampenbeheersing (NCCR) was het logistiek en organisatorisch een uitdaging om deze mensen naar Suriname te krijgen, omdat ze verdeeld over enkele eilanden zaten die getroffen zijn door de verwoestende orkaan Irma.

Kolonel Jerry Slijngaard, de coördinator van het NCCR, blikt terug op een enerverende maar succesvolle operatie:

NCCR-coördinator kolonel Jerry Slijngaard, over het aantal personen dat per chartervlucht naar Suriname is gehaald. Aanvankelijk hadden ruim 111 personen zich laten registreren om teruggehaald te worden, na de traumatische ervaring van orkaan Irma. Meer dan de helft koos later uit te wijken naar een ander eiland buiten de gevarenzone van orkanen.

In totaal kozen 46 personen ervoor om naar Suriname te komen. Ongeveer de helft van hen is geen Surinaams ingezetene, maar heeft wel min of meer een binding met ons land.

Comments are closed.