NBC ontslaat Trump vanwege uitspraken over Mexicanen

Toch weer besmetting in ‘ebola-vrij’ Liberia
juni 30, 2015
Somohardjo persisteert bij onwettigheid ontheffing
juni 30, 2015
Show all

NBC ontslaat Trump vanwege uitspraken over Mexicanen

epa04824333 Businessman and Republican presidential candidate Donald Trump speaks at a meeting of the City Club of Chicago in Chicago, Illinois, USA, 29 June 2015. Trump told a crowd of about 350 business and civic leaders that he is the one to make America strong and great again. The club reported it had request for up to 5,000 tickets to the event. EPA/TANNEN MAURY

Het Amerikaanse tv-station NBC heeft de banden verbroken met vastgoedmagnaat Donald Trump. Aanleiding zijn z’n negatieve uitspraken over Mexicaanse immigranten.

NBC zal niet langer de Miss USA- en Miss Universe-verkiezingen uitzenden, die Trump samen met anderen organiseert. “Respect en waardigheid voor alle mensen zijn de hoekstenen van onze waarden”, zegt de zender in een verklaring. In een reactie laat Trump weten dat hij overweegt om het tv-station voor de rechter te slepen. Hij blijft achter zijn woorden over Mexicaanse immigranten staan. Eerder deze maand stelde Trump zich kandidaat voor de Republikeinen in de strijd om het presidentschap. In een toespraak zei hij dat Mexicanen alleen maar slechte zaken de VS binnenbrengen.

“Ze brengen drugs, ze brengen misdaad, het zijn verkrachters. En er zijn, neem ik aan, ook goede mensen bij, maar ik praat met grenswachten, en zij vertellen ons wat we krijgen.” Ook pleitte hij voor een grote muur langs de grens, die door Mexico moet worden betaald. NBC stond onder grote druk van Latino’s in de VS om de uitzendingen te schrappen. De website Change.org verzamelde meer dan 200.000 handtekeningen.

Comments are closed.