Natuurlijke Hulpbronnen brengt structuur in ordening goudsector

Dagbladen overzicht woensdag 26 juli 2017
juli 26, 2017
Vier hondendieven in de cel beland
juli 26, 2017
Show all

Natuurlijke Hulpbronnen brengt structuur in ordening goudsector

Minister Dodson kondigt verdere maatregelen aan

Bij het aantreden van het Kabinet Bouterse- Ameerali is een aanvang gemaakt met de ordening van de goudsector. In De Nationale Assemblee (DNA) worden nog vragen gesteld over de wijze waarop de ordening plaatsvindt. Er zijn gevallen bekend waarbij de kleinschalige goudzoekers binnen dat kader worden ontruimd en lokale ondernemingen kapot zijn gemaakt. Minister Regillio Dodson zei maandag in het parlement dat, vanwege het gecompliceerd karakter van de sector, er bepaalde afwegingen gemaakt moeten worden.

Vandaar dat er zegt hij enkele speerpunten zijn verwerkt in het mijnbouwbeleid van de regering. Daaronder valt de formele aankondiging van NH in januari dit jaar dat het gedoogd beleid niet meer wordt toegepast. Er was ook een herregistratie geopend voor concessionarissen om zo vast te stellen wie mijnbouwrechten bezit.

NH-minister Regillio Dodson, die verder het parlement meedeelde dat de Commissie Ordening Goudsector (OGS) wordt ingezet voor de verzameling van informatie en het onder controle houden van de illegale mijnbouwactiviteiten in het achterland. Dat in samenspraak met de lokale autoriteiten.

Comments are closed.