Nationale Partij Suriname waarschuwt voor nieuwe lening

Dagbladen overzicht – 30 september 2019
september 30, 2019
Dambreuk Weg naar Zee
september 30, 2019
Show all

Nationale Partij Suriname waarschuwt voor nieuwe lening

Start verkiezingscampagne met viering 73-jarig bestaan

De Nationale Partij Suriname (NPS) vierde op 29 september haar 73-jarig bestaan. Tegelijk is die dag de verkiezingscampagne van de partij van start gegaan.

De NPS-voorzitter Gregory Rusland onthulde dat de regering Bouterse II momenteel bezig is een lening van US$ 500 miljoen te nemen via beurshandelaar en investeringsbedrijf Oppenheimer. Rusland stelt dat deze zoveelste lening, zo kort nog voor de komende verkiezingen, onacceptabel is en adviseert ertegen.

Onder de vele prominente aanwezigen bevond zich oud-NPS-voorzitter tevens president van de Republiek Suriname, Ronald Venetiaan. Hij bemoedigde de partijgenoten om zich klaar te maken voor het harde werk op weg naar mei 2020, wanneer de verkiezingen zullen plaatsvinden.

De huidige leider, Rusland, zei aan de aanwezigen dat als er gekeken wordt naar de 73 jaar die de Nationale Partij Suriname bestaat, er gezegd kan worden dat leden trots mogen zijn op de verworvenheden in al deze tijd. Rusland is van mening dat de ‘Groene partij’ altijd klaar heeft gestaan en hard heeft gewerkt het land weer op poten te krijgen en dat in 2020 ook weer zal doen.

Tot zover voorzitter van de Nationale Partij Suriname, Gregory Rusland. Als deel van de viering van het 73-jarig bestaan van de partij is er ook een kranslegging geweest bij het beeld van oud-voorzitter Johan Adolf Pengel. Diverse geestelijke leiders spraken gebeden uit waarin de zegen van de Almachtige over de partij werd gevraagd.

Comments are closed.