Nationale eenheid nodig om NDP in 2020 te verslaan

Dagbladen overzicht – 9 december 2019
december 9, 2019
10 Mobiel – Eugene Hoefdraad – 9 december 2019
december 9, 2019
Show all

Nationale eenheid nodig om NDP in 2020 te verslaan

Alleen door een nationale eenheid te demonstreren bestaat de kans dat na mei 2020 een verandering optreedt in Suriname. Dit, aldus de voorzitter van de Pertjajah Luhur zaterdag tijdens een massameeting in Beekhuizen waar het hoofdkwartier de partij ligt. Na een partijraadsvergadering werden de DNA-aspirant kandidaten gepresenteerd. Zij zullen zich in het veld moeten waarmaken, tot aan het definitieve vaststelling van de lijst op 09 april 2020.

De PL-voorman ziet voortekenen in de goede opkomst tijdens de meeting. Daaruit blijkt dat de tegenwerking van politieke tegenstanders geen barrière vormt.

De politicus zegt geen oor te hebben voor de verklaring vanuit de Nationale Democratische Partij (NDP) dat het gerechtelijk vonnis opgelegd aan de persoon Desi Bouterse, als ex-legerleider, een politiek vonnis noemt. Het vonnis is zelfs door de VS, Frankrijk, Duitsland, Nederland, Spanje en het Verenigd Koninkrijk geaccepteerd.

PL-leider Paul Somohardjo zaterdag op een massameeting van de politieke organisatie. Somohardjo stelt nadrukkelijk blij te zijn dat onder zijn leiding een eenheidsbeweging is ontstaan, waarin naast PL de KTPI, PDO en Nieuw Suriname zitting hebben. 

De meeste aspirant-kandidaten op DNA-niveau die op de dag zelf zijn gepresenteerd, zijn het erover eens dat een nieuwe wind moet waaien in het land. Dat betekent voor hen dat ze hun schouders onder het politieke werk moeten zetten. 

Orfeo Friperson van Radio10 hoorde u in gesprek met enkele aspirant-kandidaten van de PL voor De Nationale Assemblee: George Tarsa, Karmin Himke en Ayen Ramadin.

Comments are closed.