NATIONAAL ARCHIEF WEER OPEN

LEERKRACHT ‘TRANCE-INCIDENT’ VECHT OVERPLAATSING AAN
april 15, 2016
Miranda Lyceum stelt repetitieronde uit
april 15, 2016
Show all

NATIONAAL ARCHIEF WEER OPEN

Het Nationaal Archief Suriname heeft zijn dienstverlening genormaliseerd. Vanwege een defecte liftinstallatie konden bezoekers enige tijd geen onderzoek verrichten, omdat er geen archiefstukken gelicht konden worden. Bezoekers kunnen nu weer gebruikmaken van het archiefmateriaal. Dit maakt het ministerie van Binnenlandse Zaken in een persbericht bekend.

Om de dienstverlening verder te optimaliseren zal het archief in samenspraak met het ministerie gekwalificeerde medewerkers voor de studiezaal in dienst nemen. “Dit moet ertoe leiden dat de dienstverlening op de dinsdagmiddag en op de zaterdag gecontinueerd kan worden. Vanwege het vertrek van enkele medewerkers was dit in gedrang gekomen.

De dienstverlening van het Nationaal Archief Suriname was enkele weken gebrekkig. Bezoekers troffen namelijk vaker een gesloten studiezaal aan, omdat er onvoldoende personeel is.

NAS-directeur Rita Tjien Fooh-Hardjomohamad legde vorige week uit, dat er een betalingsachterstand is bij het bedrijf dat de lift onderhoudt. Daarnaast onderstreepte zij dat het voor personeel niet te doen is om de grote dozen en dikke krantenbundels van de eerste en de tweede etage naar beneden te dragen voor bezoekers. DWT

Comments are closed.