Nationaal archief traint informatiemedewerkers

Minister Peneux wil niet reageren op extra geld voor leerkrachten
oktober 27, 2016
HART’ BLINDENCENTRUM ONDERGAAT METAMORFOSE
oktober 27, 2016
Show all

Nationaal archief traint informatiemedewerkers

Een effectief en efficiënt archiefbeheer zal een bijdragen leveren aan een goed en beter functionerende documentaire informatiehuishouding die gericht is op deugdelijk bestuur en behoud van ons cultureel historisch erfgoed.  Dat zegt de nationale archivaris, Rita Tjien Fooh. Het Nationaal Archief Suriname (NAS) is dinsdag de Documentaire Informatievoorziening (DIV)-1 opleiding gestart met 56 medewerkers. De participanten komen van diverse overheidsorganen.

Tjien Fooh vindt dat de deelnemers zorgvuldig moeten omgaan met de documenten die zij beheren, want deze kunnen belangrijk zijn voor een individu, hun organisatie en zelfs voor het land. “ En om beleid uit te stippelen en uit te voeren, zijn de nodige documenten nodig die door uw afdeling worden beheerd.” Ze heeft de participanten voorgehouden dat hun afdeling de oplossing kan bieden voor de uitdagingen waarmee hun ministerie of de overheid wordt geconfronteerd. “Omdat u de informatiebeheerder bent.”

Het Nationaal Archief valt onder het ministerie van Binnenlandse Zaken (Biza). De eerste DIV-1 opleiding is op 7 maart 2011 begonnen. De deelnemer leert op deze opleiding de competenties die nodig zijn om de werkzaamheden en taken adequaat en efficiënt te verrichten. Biza is verantwoordelijk voor de zorg van het archiefwezen, het overheidspersoneelsbeleid, het administratiefrechtelijk verkeer en het functioneren van het overheidsapparaat.Foto en bericht Starnws

Comments are closed.