Nationaal Archief start cursus voor Behoud Cultureel Erfgoed

Dagbladen overzicht 18 oktober
oktober 18, 2016
Olu-Shola Abena over de aanhouding van King Koyeba
oktober 18, 2016
Show all

Nationaal Archief start cursus voor Behoud Cultureel Erfgoed

Het Nationaal Archief Suriname (NAS) is maandag begonnen met de cursus ‘Behoud Cultureel Erfgoed’. De opleiding is bedoeld voor behoudsmedewerkers van archieven, bibliotheken en musea. Uiteindelijk moeten de deelnemers hun kennis en deskundigheid op het gebied van conserveringstechnieken vergroten, waardoor het Surinaams cultureel erfgoed voor het nageslacht behouden blijft.

Minister Mike Noersalim van Binnenlandse Zaken was aanwezig bij de opening. Hij wees erop dat gezien ons tropisch klimaat het extra belangrijk is om over goed getrainde archivarissen te beschikken. “Ons land heeft, mede gelet op de verscheidenheid aan culturen, een diversiteit aan cultureel erfgoed dat goed geconserveerd moet worden”, zei de bewindsman.

Als onderdeel van de cursus is er een workshop ‘Klimaatbeheersing’ in voorbereiding. Die zal worden verzorgd door het Rijks Cultuur Erfgoed (RCE) en het Nationaal Archief Nederland. Het streven is erop gericht om de workshop in januari 2017 te houden. De groep die maandag een begin maakte met de cursus bestaat uit medewerkers van onder andere het Numismatisch Museum, het Koto Museum, het Leger Museum, het Nationaal Archief Suriname, C.C.S., Cultuurstudies, VHJI en NSHI, Stichting Joden Savanne en Stichting Gebouwd Erfgoed Suriname. Deze cursus wordt voor de vierde keer in Suriname georganiseerd in samenwerking met het Nationaal Archief Nederland en de Nederlandse Ambassade.

Comments are closed.