Nationaal Actieplan ter Bestrijding van Kinderarbeid focust op preventie

ABS-cijfers niet gemanipuleerd
april 6, 2019
Sportverslagen – 6 april 2019
april 6, 2019
Show all

Nationaal Actieplan ter Bestrijding van Kinderarbeid focust op preventie

Met het Nationaal Actieplan ter Bestrijding van Kinderarbeid wilt het Ministerie van Arbeid een brede aanpak tegen de ergste vormen van kinderarbeid in Suriname creëren. De aandacht wordt vooral gelegd op preventie. De totstandkoming van het actieplan is een samenwerking met de Internationale Arbeidsorganisatie (ILO) geweest, in het kader van het ‘Country Level Engagement and Assistance to Reduce Child Labour’-project. Preventief handelen zegt Genti Mangroe, voorzitter van de Nationale Commissie Uitbanning Kinderarbeid (NCUK), is het beste manier om kinderarbeid tegen te gaan.

Kinderarbeid ontstaat het meest als gevolg van armoede, een gebrekkig gezinsinkomen, waardoor kinderen worden ingezet te werken om het aan te vullen. Een andere reden is dat ze er als minderjarigen alleen voor komen te staan en zo zelfvoorzienend moeten worden.

Genti Mangroe, voorzitter van de Nationale Commissie Uitbanning Kinderarbeid (NCUK), een werk-arm die een belangrijke rol speelt bij de uitvoering van het Nationaal Actieplan ter Bestrijding van Kinderarbeid. Het plan, gefinancierd door het Ministerie van Arbeid, moet nog worden goedgekeurd door de Raad van Ministers (RvM). Namens de Internationale Arbeidsorganisatie (ILO) heeft jurist en kinderrechtendeskundige Sharon Geerlings-Headley een bijdrage geleverd aan het plan, dat van 2019 tot en met 2024 loopt.

Comments are closed.