Nassaumijn Suralco toch weer in productie

Wet PSA teleurstellend voor Vereniging Surinaamse Nederlanders
december 23, 2013
Sport 23 december
december 23, 2013
Show all

Nassaumijn Suralco toch weer in productie

Hoewel de vooruitzichten voor de prijs van aluminium en aluinaarde nog steeds niet heel gunstig zijn, pakt Suralco de uitvoering van het Nassauproject begin volgend jaar weer op. De planning is om dan begin 2017 het eerste bauxiet naar de raffinaderij in Paranam te brengen. Dat zegt PR-medewerker Zamida Kroes tegen de Ware Tijd.

Volgens de oorspronkelijke planning van het Nassauproject was het de bedoeling om in 2015 het eerste bauxiet vanuit Nassau in Paranam te verwerken. Maar vanwege de slechte wereldmarktprijzen voor aluminium en aluinaarde werd het project eerder dit jaar tijdelijk stopgezet. ”Op dat moment wezen de berekeningen uit dat de opbrengsten niet voldoende zouden zijn om de hoge kosten van het project te dekken.

Toen heeft moederbedrijf Alcoa besloten te wachten op betere prijzen”, aldus de Suralco-woordvoerder. Begin januari worden aannemers en contractors uitgenodigd voor een nieuwe ‘bidding’ ronde voor het werk dat de komende jaren gedaan moet worden. Dat is onder andere de aanleg van een transportweg en de bouw van de mijn. De bedoeling is deze constructiewerkzaamheden, die ongeveer twee jaar in beslag zullen nemen, eind 2014 beginnen. Als vervolgens alles volgens planning verloopt, kan het eerste bauxiet begin 2017 worden aangevoerd.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.